Pluk de dag - Koekjes bakken
Hoe werkt het? Klik hier
Begin pagina
loggy.nl Home
Weblog maken
RSS Feed

Introductie
Hallo Allemaal! Ik ben Elsje, en ik ga jullie laten zien hoe leuk de wereld is! Ik ga dit laten zien aan tips, vragen, verhalen, kortom alle dingen waar jij misschien gelukkig van kan worden. Op straat zie ik altijd zoveel sombere mensen. Er moet eens wat kleur in de wereld komen. Nou vandaar dus deze blog. Ik hoop dat jullie veel plezier hebben met het lezen ervan! Elsje

Volg mij!
IK BEN NU TE VOLGEN OP TWITTER: PlukLoggy EN HOTMAIL: PlukLoggy@live.nl

PlukDePoll

[ Je poll is niet zichtbaar, verleng je vip ]<< vorige | Hoofdmenu | Volgende >>

Koekjes bakken
Oud en vertrouwd: Koekjes bakken!
Iets dat je ontzettend blij maakt en dat je dag goed kan maken.
Vandaag had ik eindelijk weet rijd om koekjes te gaan bakken. Ik zal voor jullie even het recept opschrijven:

300 gr. Bloem
150 gr. Boter
150 gr. Poedersuiker
snufje zout
1 zakje vanillesuiker
2 eieren

Doe de bloem in een kom en maak er een kuiltje in voor de twee eieren. Voeg de poedersuiker en de vanillesuiker toe, en als laatste de in stukken gesneden zachte boter. En nu komt het leukste: Je mag gaan kneden! Schroom niet om je handen vies te laten worden, en laat je lekker gaan, zal ik zeggen! Je maakt een bal van het deeg, en stopt dat, gewikkeld in plastic folie, een uur in de koelkast.
Verwarm de oven nu voor op 175 graden. Hierna rol je het deeg uit naar eigen gewilde dikte, en maak je er leuke vormpjes uit. Vet de bakplaat in en laat de koekjes ongeveer 20 minuten goudbruin worden. Even laten afkoelen en in een goed koekblik bewaren. En dan smullen maar. Ik ben al begonnen, zie de foto hierboven. Ze zijn verrukkelijk!

Opdracht: Bak, kook of maak iets dat je doet denken aan vroeger, aan je jeugd. Dit hoeven deze koekjes niet te zijn, het kunnen bijvoorbeeld ook pannekoeken, poffertjes en tiramisu zijn. Als het je maar doet denken aan vroeger. Bel je ouders desnoods op voor het recept (of laat het ze zelf maken ).
 


22 December 2010 Permanente link Google Feed MSN Reporter


Reacties
Naam
(typ de letters en cijfers over)
E-mail
:-) :-d ;-) :-o :-p (h) :-@ :-s :-$ :-( :'( :-| (a) (l) (6) (?) (!) (i) (>) (y)
Outlet NL female 140915 - 030216 468x60


Weblog