Pluk de dag - Rust&Ontspanning
Hoe werkt het? Klik hier
Begin pagina
loggy.nl Home
Weblog maken
RSS Feed

Introductie
Hallo Allemaal! Ik ben Elsje, en ik ga jullie laten zien hoe leuk de wereld is! Ik ga dit laten zien aan tips, vragen, verhalen, kortom alle dingen waar jij misschien gelukkig van kan worden. Op straat zie ik altijd zoveel sombere mensen. Er moet eens wat kleur in de wereld komen. Nou vandaar dus deze blog. Ik hoop dat jullie veel plezier hebben met het lezen ervan! Elsje

Volg mij!
IK BEN NU TE VOLGEN OP TWITTER: PlukLoggy EN HOTMAIL: PlukLoggy@live.nl

PlukDePoll

[ Je poll is niet zichtbaar, verleng je vip ]<< vorige | Hoofdmenu | Volgende >>

Rust&Ontspanning


Vandaag ga ik het hebben over rust. Het is op een dag heel belangrijk dat je tijd neemt voor jezelf en tot rust komt. Dit kan iedereen op zijn eigen manier doen; in bad gaan, een boek lezen of even op de bank gaan liggen. Ik zal jullie nu laten lezen hoe je kan mediteren. Dit klinkt allemaal heel spiritueel, maar probeer het maar gewoon eens, bij mij helpt het heel goed:

Zet als je begint een liedje op dat jij fijn vind. Het liefst rustig met een duidelijk tempo.
1. Ga ergens liggen of comfortabel zitten waar het rustig is en geen waar er geen afleiding is. Dit kan ook gewoon in je bed.
2. Adem diep in en diep uit; probeer hier een ritme in te vinden.
3. Als je inademt, bedenk alle dingen die je gedachtes passeren, en als je uitademt, probeer ze eruit te blazen door je mond.
4. Begin bij je voeten. Span ze 10 sec. aan een ontspan ze daarna weer. Ga door naar je kuiten, bovenbenen, buik, armen, handen, nek, en je gezicht. Totdat je alles hebt aangespannen. Nu voel je als het goed is dat je dieper ''in'' de grond ligt.
5. Bedenk een plek waar jij je fijn voelt. Dit kan van alles zijn. Ga naar die plek toe.
6. Bedenk als je wilt ook een persoon waarmee jij je fijn voelt. Dit hoeft niet. Deze persoon kan je naar die plek toesturen. Voer een gesprek met die persoon, of doe iets leuks. Of ben gewoon even samen.
7. Als je er genoeg van hebt, ga je langzaam van die plek weg en doe je je ogen weer open.

Opdracht: Schrijf op op welke momenten je rust hebt op een dag of in een week. Zorg dat je een van die momenten gebruikt voor een rustmoment dat ik daarnet heb uitgelegd.

Xx Elsje

ps. Ik ben nu VIP, dus willen jullie allemaal mijn poll invullen en wat in het gastenboek schrijven? Plz! Anders voel ik me zo loner :P!

23 December 2010 Permanente link Google Feed MSN Reporter


Reacties
Naam
(typ de letters en cijfers over)
E-mail
:-) :-d ;-) :-o :-p (h) :-@ :-s :-$ :-( :'( :-| (a) (l) (6) (?) (!) (i) (>) (y)
Outlet NL female 140915 - 030216 468x60


Weblog