Pluk de dag - Vriendschap
Brochures.nl Begin pagina
loggy.nl Home
Weblog maken
RSS Feed

Introductie
Hallo Allemaal! Ik ben Elsje, en ik ga jullie laten zien hoe leuk de wereld is! Ik ga dit laten zien aan tips, vragen, verhalen, kortom alle dingen waar jij misschien gelukkig van kan worden. Op straat zie ik altijd zoveel sombere mensen. Er moet eens wat kleur in de wereld komen. Nou vandaar dus deze blog. Ik hoop dat jullie veel plezier hebben met het lezen ervan! Elsje

Volg mij!
IK BEN NU TE VOLGEN OP TWITTER: PlukLoggy EN HOTMAIL: PlukLoggy@live.nl

PlukDePoll

[ Je poll is niet zichtbaar, verleng je vip ]<< vorige | Hoofdmenu | Volgende >>

Vriendschap


Iedereen vind het een fijn gevoel als ze vrienden hebben. Maar wat voor vrienden heb je eigenlijk allemaal? Kennissen, nep-vrienden, beste vrienden, hartsvrienden, gewone vrienden, etc.
Vrienden zijn voor mij een steun en toeverlaat in slechte tijden, en in goede tijden gezellig om mee te kletsen en leuke dingen mee te doen. Over het algemeen betekenen vrienden best veel voor mij.
Maar wat is vriendschap nou eigenlijk? Daarvoor ga ik toch maar weer naar mijn vriendje wikipedia:

Vriendschap is de relatie of verhouding tussen twee of meerdere mensen waarbij het geslacht geen rol speelt. Een vriendschap is dus mogelijk tussen man en vrouw maar ook tussen twee mannen of twee vrouwen. Het belangrijkste waarop een goede vriendschap gebouwd is, is vertrouwen en onvoorwaardelijkheid.

Vriendschappen worden gesloten. Met woorden, zoals kinderen dat doen ("zullen we vriendjes worden?"), of zonder. Binnen een vriendschap helpt men elkaar en aanvaardt men meer dan daarbuiten. Ook dat wat men als vrienden voor elkaar doet wordt vriendschap genoemd.

Twee mensen die een bijzonder hechte en langdurige vriendschap hebben worden vaak boezemvrienden genoemd; vrouwen heten dan ook wel hartsvriendinnen. Ook de termen beste vriend en beste vriendin worden veel gebruikt. Naast de vriend bestaat er ook de kennis. Met een kennis gaat men over het algemeen luchtig vriendschappelijk om; wederzijdse verwachtingen, inspanningen en verplichtingen zijn in dat soort contacten lager en soms geheel afwezig.

Xx Elsje

Opdracht 1: Scheid de minder goede vrienden en kennissen van je echte vrienden. Wat maakt hem/haar een goede vriend?

Opdracht 2: Maak duidelijk aan die echte vrienden hoeveel je om ze geeft! Dit is veel belangrijker dan je meestal denkt.


25 December 2010 Permanente link Google Feed MSN Reporter


Reacties
Naam
(typ de letters en cijfers over)
E-mail
:-) :-d ;-) :-o :-p (h) :-@ :-s :-$ :-( :'( :-| (a) (l) (6) (?) (!) (i) (>) (y)
Outlet NL female 140915 - 030216 468x60


Weblog